Mijn favorieten

Taxatie

De verkoper of koper van een woning, hypotheekverstrekker, verzekeringsmaatschappij, overheid en belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Een taxatie van een woning geeft u antwoord op deze vraag.

Ridder Huizen makelaardij kan u helpen met het beantwoorden van deze vraag. Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strenge regels. Wij werken dan ook met het standaardmodel voor taxatierapporten om er zeker van de zijn dat het wordt geaccepteerd bij alle partijen.

Onze makelaar / registertaxateur is ingeschreven in het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT). Dit branchebrede platform houdt zich bezig met het certificeren en registreren van de (vaktechnische) bekwaamheid van makelaars en taxateurs in onroerende zaken. Dit is één van de eisen die gesteld wordt om een taxatierapport op te mogen opstellen.
 

NWWI

Tevens zijn wij aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort het NWWI. Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen.

Het NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Zo moeten wij als taxateur een taxatierapport eerst ter goedkeuring aanbieden bij het NWWI, alvorens wij deze aan de opdrachtgever kunnen toezenden. Een NWWI-taxatierapport wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd!
 

Via de onderstaande link kunt u direct een NWWI-taxatierapport bij ons kantoor aanvragen.

Taxatie aanvragen
 

Regionale deskundigheid en marktkennis

Ridder Huizen makelaardij is reeds sinds 2000 als actief makelaarskantoor op de hoogte van de lokale en regionale vastgoedmarkt. Dit is essentieel om de waarde van onroerend goed te kunnen taxeren, want de marktsituatie kan per regio enorm verschillen. En dat heeft weer invloed op de waarde van een woning. Veranderingen in omgeving bijvoorbeeld, kunnen een enorme invloed hebben op de waarde van onroerende zaken. Denkt u maar eens aan dat mooie grasveld waarop u uitkijkt. Als dat mooie grasveld plaats moet maken voor een nieuwbouwwijk of het nieuwe bedrijventerrein.
 

Redenen voor een taxatie

De reden waarvoor een taxatierapport is gewenst kan uiteenlopen van de financiering van een woning tot het vaststellen van de waarde bij (echt-)scheiding of overlijden. De reden waarvoor een taxatierapport opgesteld wordt, is belangrijk voor de taxateur om te weten. De diverse redenen kunnen er namelijk voor zorgen dat er andere waardes benodigd zijn. Wij vertellen u hierover graag meer!

Wanneer duidelijk is wat voor taxatie men nodig heeft, wordt een afspraak gemaakt om de woning te taxeren. Wij vragen u om ons onder andere het eigendomsbewijs en, zo mogelijk, (bouw-)tekeningen van de woning aan te leveren. Voor het taxeren van een appartement hebben wij ook diverse stukken nodig van de vereniging van eigenaren, zoals bijvoorbeeld financiële stukken en de laatste notulen. Bij een taxatie let de taxateur op de staat van onderhoud, inhoud en oppervlakte, functionele indeling, constructie en de gebruikte materialen, verplichtingen en rechten en de ligging van het object.

De taxateur doet ook kadastraal onderzoek, is op de hoogte van het bestemmingsplan en houdt rekening met de marktsituatie. Alle bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreid taxatierapport.

Nieuwsgierig geworden naar wat Ridder Huizen makelaardij o.z. voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring