Bel ons nu 0180 - 413 666

Geldigheid verkoopbrochure energielabel onbeperkt

27-01-2016

De geldigheidsduur van de verkoopbrochure die kan worden gebruikt als bewijsmateriaal voor het aanvragen van het Energielabel is onbeperkt geworden. Dat laat het Ministerie van BZK weten.

Bij de verkoop of verhuur van een woning is de verkoper of verhuurder verplicht een energielabel te tonen. De (verkoop)brochure van het huis met een overzichtspagina ondertekend door een makelaar is geldig als bewijslast bij de aanvraag van een definitief energielabel.
Voorheen mocht deze brochure niet ouder zijn dan één jaar. Aangezien woningen in de praktijk soms langer dan één jaar te koop staan, is medio vorig jaar gekozen om de termijn op te rekken naar vijf jaar. Recentelijk is besloten om de geldigheidsduur voor de brochure in zijn geheel te laten vervallen.

Uit de overzichtspagina moet wel duidelijk blijken dat de brochure is opgesteld voor de desbetreffende woning.

Voorwaarden verkoopbrochure

De verkoopbrochure van de woning is alleen geldig als bewijsmateriaal als:

- De brochure is opgesteld en ondertekend door een makelaar die is aangesloten bij een van de brancheorganisaties: NVM, VBO, VastgoedPRO of NVR;
- Er een overzichtspagina is bijgevoegd waarop alle te bewijzen woningkenmerken zijn opgenomen en deze overzichtspagina is ondertekend door de makelaar.

Bron: NVM

Onze beoordeling op Funda

Bent u benieuwd hoe onze klanten onze dienstverlening beoordelen? Kijk op Funda om de beoordelingen van klanten die u reeds voorgingen te lezen.

Wie is de beste makelaar

 

 

Inloggen

Inloggen op mijn Ridder Huizen Makelaardij o.z.. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Recent bekeken