Bel ons nu 0180 - 413 666

Huizenkoper neemt meer risico door spanning op huizenmarkt

16-02-2017

Huizenkopers nemen meer risico's door de toenemende spanning op de huizenmarkt.

Het aantal geschillen bij de aan- en verkoop van een woning neemt toe, meldt juridisch dienstverlener DAS dinsdag. Het bedrijf heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar het aantal dossiers met 27 procent zien stijgen van 490 naar 670. Deze stijging hangt samen met een aantrekkende huizenmarkt, maar volgens het bedrijf gaan sommige potentiële kopers ook onvoorzichtig te werk.

Volgens een woordvoerder van DAS kopen mensen sneller zonder een goede voorbereiding een huis en zonder goed te kijken naar gebreken. "Wat wij horen is dat dat ook veel voorkomt bij mensen die al een paar keer achter het net hebben gevist." Zo zijn er gevallen waarbij kopers ervoor kiezen geen financieringsvoorbehoud op te nemen, om zo aantrekkelijker te zijn voor de verkoper. 

Als blijkt dat een koper toch niet de financiering rond krijgt, moet in het ergste geval de koop worden ontbonden. Hiermee riskeert de koper een boete van 10 procent. "Meestal is het zo dat mensen denken meer geld te hebben dan daadwerkelijk het geval is."

Onze beoordeling op Funda

Bent u benieuwd hoe onze klanten onze dienstverlening beoordelen? Kijk op Funda om de beoordelingen van klanten die u reeds voorgingen te lezen.

Wie is de beste makelaar

 

 

Inloggen

Inloggen op mijn Ridder Huizen Makelaardij o.z.. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Recent bekeken